Meteorologinja otkrila kakav će biti ostatak ljeta

Vidi originalni članak
Veći dio Hrvatske malo je odahnuo, ali ne zadugo. Što možemo očekivati u ostatku kolovoza otkrila je meteorologinja RTL-a Dunja Mazzocco Drvar.

Imat ćemo otprilike 48 sati predaha od vrućina. Noć pred nama bit će ugodna, u većini krajeva dobro će se spavati, a već sutra poslijepodne osjetit ćemo novo zatopljenje, ali i izraženiji pad tlaka zraka pred još jednim valom vrućine. Vrhunac će biti u četvrtak, kada će se u mnogim kopnenim mjestima mjeriti temperature više od neugodnih 37 stupnjeva. Najtopliji će ponovno biti gradovi u Zagori te neki od najvećih gradova sjeverne Hrvatske. Uz to što će biti malo umjereniji od prethodnoga, ovaj će toplinski val i kraće trajati. Već u petak osvježenje stiže u zapadni dio zemlje, a u subotu i u Slavoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Red vrućina, red oluja, pa opet red vrućina

Dalmacija je i ovih dana najtopliji dio zemlje, a temperatura će sljedećih dana ponovno rasti. Najtopliji će i na Jadranu biti četvrtak, neugodan još i petak, a zatim stiže osvježenje koje će se osjetiti sve do juga. Dapače, ovoga puta izgledna je i kiša kakve na jugu nije bilo već skoro mjesec i pol. I na Jadranu bi se temperatura trebala spustiti osjetnije ispod 30 stupnjeva... napokon, dakle, jedno pravo osvježenje.

Čini se da će upravo kraj ovoga tjedna biti najsvježiji dio kolovoza, a u drugoj polovini mjeseca vraćaju se vrućine. Vrhunac vrućine imat ćemo najvjerojatnije u tjednu između 21. i 28., kada opet idemo na oko 35 stupnjeva. Nakon toga slijedi smiraj ljeta, ali polagani.

I u rujnu će još biti osjetno toplije od prosjeka, a s obzirom na to koliko je more sada toplo, vjerojatno ćemo se moći kupati i u prvom dijelu jeseni.

Index.hr

Vezani članci