Mama, jel idemo doma? Seke blizanke već čekaju krevetići

Vidi originalni članak

Prošlo je više od pola godine otkako su na svijet došle prve hrvatske sijamske blizanke spojene velikim dijelom trbuha, zajedničkim crijevima i jetrom. Nakon gotovo 15-satne operacije, 14 liječnika uspjelo ih je razdvojiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je to u ožujku, smjestili su ih u inkubatore. Do danas su se odlično oporavljale i zaslužile su upravo ono što njihovi roditelji iščekuju od početka - a to je da ih odvedu kući u Bušetinu kraj Virovitice.

Kristinu i Valentinu su mama i tata, ili barem jedno od njih, posjećivali svaki dan.

Mazili su ih i pazili, pričali s njima iako su bile u inkubatorima. Znali su da će osluškivanjem njihova glasa steći posebnu snagu i boriti se za što brži oporavak, a time i odlazak kući. Taj je dan napokon došao.

Jutros su mama Marija i tata Petar ranom zorom ustali kako bi već u 7 sati napustili kuću i pohrlili svojoj dječici u bolnicu.

Roditelji su tijekom njihova boravka u bolnici obnovili kuću u Bušetini kako bi bebe došle u potpuno renovirani dom i legle u prekrasne nove krevetiće, brižno pripremane za njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medicinski tim koji je početkom ožujka u složenom zahvatu uspješno razdvojio sijamske blizanke u lipnju je primila i pohvalila predsjednica Hrvatske.

Operaciju je predvodio pročelnik Zavoda za dječju kirurgiju Tomislav Luetić, koji je tad rekao da se pretjeruje kad se kaže da su on i njegovi liječnici napravili povijesnu stvar.

Poželio je djeci brz oporavak, a sad mu se želja i ostvarila.

Kristina i Valentina napokon idu kući, a nedostajat će brojnim sestrama i liječnicima koji su se svakodnevno besprijekorno brinuli za njih.

Potvrdili su nam jučer u telefonskom razgovoru da bi blizanke bolnicu trebale napustiti danas oko 13 sati.

Vezani članci