Linić ne namjerava stati: U Saboru i medijima rušit ću premijera

Vidi originalni članak
Iako nije iznio nikakve nove dokaze protiv Milanovića, glavna mu je teza ga je Milanović morao maknuti jer mu je previše smetao

- Neću stati, posvetit ću se jednom cilju: razotkrivanju i demontaži predsjednika SDP-a i Vlade Zorana Milanovića, najavio je u razgovoru za tjednik Globus isključeni SDP-ovac Slavko Linić, koji premijera i dalje optužuje da je zloupotrijebio tajne službe za praćenje članova njegove obitelji i prijatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Linić je najavio da će u Saboru rušiti sve loše Vladine prijedloge, ali neće ulaziti u druge stranke niti bilo koji postojeći klub zastupnika - ostat će potpuno neovisan.
Iako nije iznio nikakve nove dokaze protiv Milanovića, glavna mu je teza ga je Milanović morao maknuti jer mu je previše smetao budući da nije u Vladi dopuštao njegovu samovolju dok je bio ministar financija: "Pa vidite koga je sad doveo u Hrvatsku poštansku banku?! Doveo je čovjeka koji mu je vjerojatno pogodovao oko njegova stambenog kredita, dok je za novog člana uprave HPB-a predložio brata ministra zdravlja Varge, koji nema ni diplomu ekonomskog fakulteta. To ne bi mogao da sam ja ostao u Vladi", kaže Linić.

Za predsjednika NO Ine Sinišu Petrovića rekao je da je Milanovićev osobni pravni konzultant.

"Premijer i taj njegov prijatelj krivi su što je prestalo svako ulaganje Ine u bušotine i što su obje rafinerije pred zatvaranjem, zbog njih imamo Inu koja bi trebala postati najobičnija trgovačka kuća za prodaju MOL-ovih derivata. To je razlog zašto sam prozvao Petrovića za destruktivnu djelatnost. On je svojim nečinjenjem pogodovao MOL-u na štetu hrvatskih interesa", tvrdi Linić.

Za premijera kaže da je odustao od svih reformi, da neće odraditi obaveze prema Europskom vijeću, pa ni plan konvergencije za EU, potom da nije u stanju pokrenuti investicijski ciklus i riješiti najveći problem - rast BDP-a, a time ni sigurnu isplatu plaća. Dokazivat ću da je nestručan i nesposoban, kaže Linić - ali ne samo u Saboru, nego i putem medija gdje planira tijekom ljeta iskoristiti sezonu kiselih krastavaca i novinare "filati" informacijama o Milanoviću i njegovu radu.

Objektivno, ovo je najava novog rata na relaciji Linić-Milanović, koji će očito potrajati do kraja mandata Vlade. Unatoč optužbama o premijeru, Linić je izjavio i da je siguran da neće biti uhapšen, jer je previše siguran u sebe i zna da protiv njega nema nikakvih dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da će ljeto posvetiti i plovidbi, ronjenju i ribolovu - gdje nikada ne ide na ulov cijelog jata brancina nego samo - glavnoga vođe jata.

Hina

Vezani članci