Krenuli iz BiH: Na planini spašeni trudnica, dvoje djece i dva muškarca

Vidi originalni članak

Jučer oko 16.15 sati na ličkoj Plješivici, na predjelu Škipine, policijski službenici Postaje granične policije Korenica prilikom obavljanja poslova zaštite državne granice su na nepristupačnom terenu i pri niskim temperaturama zatekli pet iscrpljenih osoba, navode u priopćenju za javnost Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Radi se o dva muškarca koji su prema vlastitim izjavama starosti 35 i 21 godinu, o trudnici s vidljivom trudnoćom (po njenoj izjavi starosti 19 godina) te dvoje djece, po izjavama starosti šest i dvije godine. Nakon što su ih policijski službenici zatekli dovezeni su u službene prostorije Postaje granične policije Korenica gdje im je pružena liječnička pomoć te su zbrinuti. Osigurana im je hrana i piće”, istakli su iz MUP-a Hrvatske, te dodali:

”Riječ je o osobama o kojima su bosanskohercegovački mediji tokom jučerašnjeg dana izvještavali kao dijelu skupine koja se preko Plješivice nezakonito uputila u Hrvatsku. Skrećemo pažnju svima koji su na području Bosne i Hercegovine u kontaktu s nezakonitim migrantima koji pokušaju ili se namjeravaju uputiti u RH na nezakonit način da taj put po ovim teškim vremenskim uvjetima i vrlo zahtjevnom terenu može biti poguban, poglavito za ranjive skupine”,kazali su iz MUP-a RH.

 

Vezani članci