Karamarko: Ja ću biti mandatar za sastavljanje nove vlade, a Reiner kandidat za Predsjednika Sabora

Vidi originalni članak
...Domoljubne koalicije za Predsjednika Sabora na konstituirajućoj sjednici biti Željko Reiner, a potvrdio je i kako će on (Karamarko, op.a) biti mandatar za sastavljanje vlade.

- Reiner je zaslužio da ga kandidiramo i on zaslužuje respekt svih drugih stranaka, rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li Domoljubna koalicija podržati kandidata Mosta za predsjednika Sabora odgovorio je da na hipotetska pitanja neće odgovarati.

- To je ono što bi bilo kad bi bilo, odgovorio je Karamarko. Opovrgnuo je da je HDZ pritiskao Most kako se to moglo iščitati iz pisma Bože Petrova članovima Mosta u kojem je pisao o pritiscima iz SDP-a i HDZ-a.

- HDZ nije nikoga pritiskao, a pritisci su upravo ono što je kako mi se čini Mostu smetalo kod SDP-a, rekao je Karamarko.

- To mi izgleda kao politički balans i sam sam utjecao na članove svoje stranke da ne prilaze parcijalno članovima Mosta. Želimo jedinstven Most i čekamo finiš pregovora, kazao je.

Na novinarsko pitanje iščitava li iz pisma Mosta kako je Most bliži dogovoru s HDZ-om, odgovorio je da su pregovorima s Mostom pristupili pošteno, da im čestitaju na rezultatu, a nikako im nije ideja razbijanje Mosta jer bi to bilo nepošteno prema biračima te opcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li mu prihvatljiva solucija reformska vlada SDP-a, HDZ-a i Mosta na čemu inzistira Most, Karamarko je kazao da uopće ne zna što znači zajednička vlada.

- Kako bi bilo sjediti u istoj Vladi sa strankom koja je četiri godine upropaštavala Hrvatsku i koja je bila protiv reformi. Na svojim su me plakatima izrugivali sa škarama u rukama, a sad pristaju na reforme ne bi li ostali u svojim foteljama, rekao je Karamarko.

vecernji list

Vezani članci