Ivo Sanader zatražio da mu počne isplata zastupničke plaće

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
S obzirom na to da je zahtjev utemeljen na Zakonu o pravima dužnosnika, Sanader će primati plaću do kraja mandata ovog saziva Sabora, te još pola godine punu plaću i pola godine pola plaće.

Prijem Sanaderovog zahtjeva "Indexu" je potvrđen iz Ureda hrvatskog Sabora za odnose sa javnošću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupničku plaću dok je bio u bjekstvu primao je i Branimir Glavaš, optužen za ratne zločine nad Srbima u Osijeku 1991. godine.

U Hrvatskoj se protiv bivšeg premijera vodi istraga zbog navodne zloupotrebe položaja i ovlaštenja u više slučajeva. Sanader je jedan od osumnjičenih za "izvlačenje" na desetine miliona kuna iz državnih firmi i ministarstava preko marketinške firme "Fimi-medija" po kojoj je afera i dobila ime.

On je od 10. prosinca 2010. godine u pritvoru u Salcburgu pod optužnicama Hrvatske za korupciju.

Sanader je ranije, preko odvjetnika, u više navrata poručio da želi suđenje u Austriji jer u domovini ne bi imao pravedno suđenje, a nedavno je njegov odvjetnik Goran Suić izjavio da će bivši hrvatski premijer zatražiti od austrijskog pravosuđa da bude izručen Hrvatskoj, jer ne želi da bude prepreka ulasku njegove zemlje u EU.

Trojica sudaca Višeg zemaljskog suda u Lincu odlučiće 21. lipnja u javnoj raspravi u Zemaljskom sudu u Salcburgu da li je dopušteno izručenje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srna

Vezani članci