Ivo Sanader stigao u Remetinec

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Primopredaja bivšeg premijera trajala je nekoliko minuta, a zatim je kolona automobila krenula prema zatvoru u Remetincu. Prema nekim informacijama bivši će premijer zbog ozlijeđene noge u zatvor ući u invalidskim kolicima, piše dnevnik.hr.

Pod strogim mjerama sigurnosti Ivo Sanader danas je napustio austrijski pritvor u Salzburgu i cestovnim je putem krenuo prema Hrvatskoj. Dobro praćena kolona ušla je u Sloveniju i oko 20 sati prošla kroz poznati tunel Karavanke. Hrvatska policija preuzela je bivšeg premijera oko 21:35 sati na graničnom prijelazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu bile su dvije kolone sigurnosnih vozila, od kojih je jedna bila lažno. Upravo je lažna kolona prošla pokraj novinarskih ekipa, a takve se kolone i inače koriste u ovakvim slučajevima iz sigurnosnih razloga. Deset minuta prije 22 sata Ivo Sanader doveden je pred zatvor u Remetincu, a njegov dolazak na nekoliko trenutaka je prekinuo vlak.

Osiguranje na graničnom prijelazu Bregana bilo je na visokoj razini, ali i diskretno zbog medija i ostalih putnika. Sanader je prevezen u koloni sa zatamnjenim staklima, a na Bregani su bila i vozila varalice te su moguće promjene rute iz sigurnosnih razloga.

Vezani članci