Državljanin BiH ''pao'' s pet kilograma marihuane

Vidi originalni članak
Državljaninu Republike Bosne i Hercegovine (1965.) koji je uhvaćen na graničnom prijelazu Maljevac u švercu oko 5 kilograma marihuane, sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu odredio je istražni zatvor.

Kako navode iz Državnog odvjetništva u Karlovcu, 48-godišnji državljanin BiH osumnjičen je da je u nedjelju, 15. prosinca, na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Maljevac, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku iz BiH, u osobnom automobilu imao 5025 grama marihuane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Droga, pakirana u pet paketa omotanih u PVC foliju, bila je namijenjena daljnjoj distribuciji na ilegalnom tržištu.

Istražni je zatvor na prijedlog Državnog odvjetništva u Karlovcu odredio sudac istrage karlovačkog Županijskog suda i to zbog „opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela".

Državljanin BiH više od pet kilograma marihuane vozio je u prtljažniku osobnog automobila slovenskih registracija, a ulovili su ga hrvatski carinski službenici mobilne jedinice.

Uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i promet droga, 48-godišnjak je doveden pritvorskome nadzorniku karlovačke Policijske uprave, a drogu je preuzela policija.

Hina

Vezani članci