Đuro Glogoški i OZNA

Vidi originalni članak

...mraka i otvoriti put ka slobodi, demokraciji, zaštiti ljudskih prava i sveukupnoj obnovi nacionalnih i kršćanskih vrijednosti hrvatskog naroda.
Nažalost, raspad Jugoslavije nije mogao proći bez oružanog sukoba nakon što su beogradski vlastodršci na čelu sa Slobodanom Miloševićem objedinili komunističku ideologiju i četnički pokret Draže Mihajlovića u projekt nazvan „Velika Srbija", čije su zapadne granice bile zamišljene na liniji Virovitica-Karlovac-Karlobag, čime je otpočela agresija na Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Tadašnje političko vodstvo Republike Hrvatske, na čelu s Ivicom Račanom, prvim predsjednikom SDP-a, u dogovoru s Jugoslavenskom narodnom armijom (JNA), predalo je oružje teritorijalne obrane velikosrpskom agresoru očekujući kako će hrvatski narod potpisati kapitulaciju i bezuvjetno prihvatiti novu Jugoslaviju (Veliku Srbiju).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu, hrvatskim braniteljima i Domovinskom ratu projekt „nove Jugoslavije" (Velike Srbije) nije uspio, a Republika Hrvatska je iz Domovinskog rata izišla kao pobjednica te postala međunarodno priznata država, članica NATO saveza i Europske unije, i očekivalo se kako će, nakon 50 godina komunističke diktature, Hrvatska uspjeti u potpunosti uhvatiti korak sa standardima zapadno-kršćanske civilizacije.

Nakon otvaranja slučaja nazvanog „Lex Perković", mi branitelji oboljeli od PTSP-a, doživjeli smo deja vu (franc. već viđeno) spoznajući kako na svim pozicijama u Republici Hrvatskoj sjede sljedbenici Komunističke partije koji su krenuli u obračun sa svim političkim neistomišljenicima prozivajući ih nacionalistima, fašistima i kriminalcima.

 

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih invalida Domovinskog rata, uz potporu većine braniteljskih udruga i domoljubnih snaga u Republici Hrvatskoj, pokrenuo je lavinu događaja koji su uslijedili u Republici Hrvatskoj. Prvobitno se činilo kako su povod konfliktu između hrvatskih branitelja i Ministarstva branitelja RH izmjene i dopune postojećih zakona o braniteljskim pravima te kako su svoja stajališta zakovali ministar Fred Matić sa svojim službenicima i Đuro Glogoški koji predstavlja braniteljsku populaciju, no vrijeme koje je odmicalo počelo je otvarati Pandorinu kutiju i konflikt između branitelja i Ministarstva branitelja RH postalo je otvoreni obračun vladajuće koalicije na čelu s Josipovićem i Milanovićem protiv hrvatskih branitelja Domovinskog rata i katoličke Crkve, dva temelja hrvatske nacionalne opstojnosti.

Metodologija i sredstva obračuna pokazuju sve znakove kako je u Hrvatskoj ponovno obnovljen rad OZNE.
OZNA je bila zloglasna komunistička tajna policija, formirana 13. svibnja 1944., koja je imala za cilj obračunati se sa svim neprijateljima Komunističke partije Jugoslavije i novog totalitarnog poretka koji će se uspostaviti na prostorima SFRJ-a. Brutalnost OZNE u bivšoj Jugoslaviji najviše je osjetio hrvatski narod koji je u to vrijeme bio masovno likvidiran bez obzira na krivnju, spol i uzrast. OZNA je hrvatskom narodu nametnula desetljeća straha i represije što se u hrvatskom narodu nazivalo „HRVATSKOM ŠUTNJOM".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na temelju izjava Đure Glogoškog, Tomislava Josića i mnogih drugih branitelja, pripadnici tajne policije pokušali su podmititi i ucjenjivati predstavnike braniteljske populacije kako bi izdali ideale za koje su se borili hrvatski branitelji uz odgovarajuću materijalnu korist i druge privilegije (nešto slično kako je nagrađen Fred Matić). Nakon odbijanja ponuđenog koristoljublja od strane časnih ljudi koji predstavljaju branitelje, na scenu je stupila metodologija i način djelovanja koji nas isključivo podsjećaju na svojedobni rad ozloglašene OZNE.
Politička hajka je počela napadom na Đuru Glogoškog, 100% HRVI, i svakim danom sve više uviđamo kako sve državne institucije koje plaćaju hrvatski porezni obveznici odbacuju načelo demokracije i etičnosti te evidentno pripremaju politička i medijska vješala za linčovanje Đure Glogoškog, koji danas simbolizira hrvatske branitelje i Domovinski rat, temelje na kojima je izrasla slobodna hrvatska država.
Nova neokomunistička politička doktrina koju su pokrenuli antihrvatski fašisti na čelu sa Stjepanom Mesićem - „VI, HRVATSKI DOMOLJUBI, PRESTANITE O NAMA GOVORITI ISTINU, A MI ĆEMO O VAMA PRESTATI GOVORITI LAŽI" - je u biti nemoguća i neodrživa. Istina o njihovoj zločinačkoj naravi bez imalo bogobojaznosti i hrvatskog domoljublja, počela je pronalaziti svoj put, postaje sve snažnija i moćnija, i sve više je uperena prema predstavnicima Kukuriku koalicije koju predvode Zoran Milanović i Vesna Pusić, prema predsjedniku Republike Hrvatske, Ivi Josipoviću, direktoru Hrvatske televizije, Goranu Radmanu, prema tajnim službama kojima još uvijek upravlja mreža koju su uspostavili Josip Manolić i Anto Nobilo, i sve više ih pritišće i tjera na nezakonite i nerazumne postupke kao što je pokretanje brutalnih metoda koje je svojevremeno provodila OZNA.
Mi, hrvatski branitelji, smo u biti žrtve antihrvatskih struktura koje još uvijek živo djeluju u Republici Hrvatskoj i koje nam preko svojih poluga moći nisu dopustile sudjelovati u izgradnji Republike Hrvatske u čije bi društvo unijeli vrijednosti za koje smo se borili u Domovinskom ratu.

Vrijeme pokazuje kako su Đuro Glogoški i Savska 66 prerasli prvobitnu borbu za materijalna prava i dignitet hrvatskih branitelja i Domovinskog rata, te kako sve više postaju simbolom borbe protiv antihrvatske i represivne Vlade kojom upravlja Zoran Milanović i predsjednika RH, Ive Josipovića, koji hrvatski narod gura u nova politička bespuća, i stoga mi, hrvatski branitelji oboljeli od PTSP-a, dajemo punu potporu hrvatskim braniteljima iz Savske 66 i željno iščekujemo odlazak preostalih recidiva komunističke ideologije s političke scene u povijesnu ropotarnicu. Nadamo se kako će ovaj proces imati „domino efekt" te kako će se preliti u Bosnu i Hercegovinu i druge države koje su nastale raspadom komunističke Jugoslavije.
KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH
IZ DOMOVINSKOG RATA HZ-HB

Vezani članci