Dječak koji je aktivirao bombu prije osam godina ubio majku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Nije prvi put

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srapneli iz bombe su ga pogodili po cijelom tijelu, a stradale su mu i obje noge. Ozljede koje je zadobio u eksploziji su opasne po život, pišu hrvatski mediji.

Ovo nije prva tragedija ove vrste za nesretnu obitelj iz Bilja. Naime, policija je potvrdila da je isti dječak još 7. siječnja 2002. usmrtio svoju majku, također igrajući se s opasnim oružjem - pištoljem. Tog kobnog dana njegov otac je došao s posla (Granična policija) te odložio odoru i pištolj s metkom u cijevi na dječaku dostupno mjesto.

Dječak je uzeo pištolj i majku iz blizine pogodio u glavu. Tada je protiv oca bila podnesena kaznena prijava, no mediji nisu uspjeli doći do informacije kakva je bila odluka suda. Nesretni dječak ima starijeg brata i sestru.

Uhićen otac

Nakon tragedije u kojoj je dječak teško ranjen, policija je pretresla kuću u kojoj se dogodila eksplozija, a u vlasništvu je 47-godišnjeg dječakova oca. Policajci su bili i u kući gdje nesretni dječak živi. U pretresu je pronađeno 10 metara štapina, dva puta po 200 grama TNT eksploziva, 5 kilograma PEP eksploziva, 7 ručnih bombi, 19 detonatorskih kapisli, dvije mine, pištolj, revolver, 771 komad raznog streljiva, tri spremnika za automatsku pušku, spremnik za poluautomatski karabin, pištoljski spremnik i vojni nož.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac nesretnog dječaka je uhićen te se protiv njega provodi istraga zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari te teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Udaljen je s dužnosti i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak, a bit će podnesena i kaznena prijava, piše Dnevni list.