Budnicom ulicama Knina počela proslava 22. obljetnice 'Oluje'

Vidi originalni članak
Budnicom ulicama Knina počela je u subotu proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 22. obljetnice vojno-redarstvene operacije 'Oluja'. Budnica je počela u 7 sati, a izveo ju je Orkestar Oružanih snaga RH.

Kod spomenika pobjede 'Oluja 95' u 8,30 bit će položeni vijenci i zapaljene svijeće, a zajednički vijenac položit će predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, kninski gradonačelnik Marko Jelić te te predstavnici udruga branitelja iz Domovinskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu za poginule branitelje predvodit će vojni biskup, mons. Jure Bogdan. U 9,15 sati bit će održan vojno akrobatski ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne na Trgu Dr. Ante Starčevića te mimohod motocikla i motora, a u 9,20 sati čitanjem povjesnice o vojno-redarstvenoj operaciji 'Oluja', imena poginulih i nestalih pripadnika u toj operaciji te minutom šutnje započet će program na kninskoj tvrđavi.

U Knin su već pristigli brojni građani, a među njima su i brojni hrvatski branitelji i ratni vojni invalidi koji su 1995. sudjelovali u 'Oluji'.

Vezani članci