27. obljetnica 1. gardijske brigade Tigrovi

Vidi originalni članak
Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov s izaslanstvom u petak su u povodu 27. obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi, položili vijenac kod spomenika poginulim i nestalim pripadnicima brigade u vojarni ‘Croatia' u Zagrebu.

Tim povodom ministar Krstičević uputio je čestitku pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi, koji 5. studenoga obilježavaju 27. obljetnicu osnutka, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Dragi Tigrovi, s ponosom Vam čestitam dvadeset i sedmu obljetnicu. Bili ste jedna od udarnih snaga i stupova obrane u pobjedničkom Domovinskom ratu. Zajedno smo oslobodili jug Hrvatske, obranili našu Slavoniju u operaciji 'Bljesak' i donijeli mir našoj domovini. Ponosan sam što jedna od dvorana na Hrvatskom vojnom učilištu 'Dr. Franjo Tuđman' nosi ime 1. gardijske brigade. To je simboličko iskazivanje zahvale i počasti našim herojima, koji su ostavili neizbrisiv trag pobjedama u Domovinskom ratu. Pobjedničke gardijske brigade Hrvatske vojske bile su naš štit i ponos', poručio je ministar Krstičević.

‘Imamo obvezu uvijek čuvati istinu o Domovinskom ratu koji je temelj moderne hrvatske države te čuvati sjećanja na naše poginule suborce i naše časne pobjede', naglasio je Krstičević u čestitci pripadnicima 1. gardijske brigade Tigrovi.

Vezani članci