Gužve na izlazu iz Bosne i Hercegovine, od 11 sati obustave na M-17 zbog transporta aviobombe pronađene kod Mostara

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Izačić, Bosanska Kostajnica, Ivanica i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas od 11.00 do 12.00 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela. U vrijeme prolaska transporta mogu se očekivati kraće obustave, posebno na dionicama koje prolaze kroz tunele.

"Transport bombe počinje u 10.00 sati dana 19. 4. 2022. s rutom put za Aluminijski - most Blaževića-  magistralni put M-17 - Bijela gdje će biti i uništena u razdoblju između 12:00-15:00 sati. Pored vatrogasne podrške u svim fazama realizacije operacije, neophodno je putem medija obavjestiti i lokalno stanovništvo duž rute transporta o mjestu i vremenu izvođenja ove operacije, te preduzimanju potrebnih mjera preostrožnosti", naveli su iz Civilne zaštite.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) prometuje se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Zbog aktualnih radova izdvajaju se i putevi: Žepče-Zenica (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) ponovno se obustavlja promet u noćnim satima (23.30-04.30 sati).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom.

Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Vezani članci