Studen grupa najbolja kompanija u Agrobiznisu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Ova poslovna grupacija u Bosni i Hercegovini posluje od kraja 1994. godine. Trenutno u svom sastavu ima firme: BIMAL d.d., jedinu fabriku jestivog ulja u BiH, STUDEN-AGRANA Rafinerija šećera d.o.o., AGRAGOLD d.o.o., zastupanje i distribucija prehrambenih programa iz proizvodnih fabrika grupe za tržište BiH, ŽITOPROMET d.d., te SCO Arex i SCO Logistika. Grupacija trenutno u BiH ima oko 600 zaposlenih, a zahvaljujući njihovoj posvećenosti i naporima tokom svih prethodnih godina, a naročito tokom 2009. godine, prehrambeni proizvodi koji nastaju u proizvodnim pogonima zadovoljavaju najviše svjetske standarde kvaliteta pa su tako na 77. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu njihov AGRAGOLD kristalni bijeli šećer, BIMAL jestivo rafinisano suncokretovo ulje i AGRAGOLD brašno nagrađeni sa šampionskim priznanjima kvaliteta.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na lokaciji Brčko distrikta STUDEN Grupa gradi agroindustrijski kompleks, koji će pored postojeće tri proizvodne firme, region snabdijevati osnovnim prehrambenim proizvodima premium kvaliteta i ubuduće, a ulaganja u bosanskohercegovačku privredu su i dalje osnovno opredjeljenje ove poslovne grupacije, sa naglaskom na razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Očekivani promet u 2010 g. STUDEN Grupe je preko 200 miliona EUR, koji će se realizovati kroz obavljanje osnovnih djelatnosti ove poslovne grupacije: proizvodnje prehambenih proizvoda, trgovanje osnovnim prehrambenim proizvodima, te distribucije i zastupanja.

Nataša Pucar je prilikom preuzimanja priznanja za najbolju kompaniju u agrobiznisu izjavila sljedeće: „Premium robne marke naše poslovne grupacije kao što su BIMAL suncokretovo ulje i AGRAGOLD šećer i ulje,  su već poznate lojalnim potrošačima na domaćem i regionalnom tržištu, a sada je naš portfolio upotpunjen i sa najkvalitetnijim brašnom za koje je i zvanično dobijena potvrda od stručne Komisije za ocjenjivanje kvaliteta brašna na ovogodišnjem Novosadskom sajmu. Nominacija koja je uslijedila nakon preporuke ministarstava i profesora, doktora nauka ekonomske i tehnološke struke, koji su sastavni članovi komisije na Sajmu za nas predstavlja priznanje da uspijevamo ostati vitalni i u ovim teškim vremenima ali na pravi način, to jeste bez kompromisa glede kvaliteta proizvoda koji pronalaze svoj put do zadovoljnih potrošača.  Naše usmjerenje, da kvalitet naših proizvoda bude na prvom mjestu je još jednom potvrđeno kao ispravno, ne samo od strane potrošača nego i od strane stručne zajednice u prehrambenoj industriji.“ 

STUDEN Grupa je zaslužna za odabir Brčko distrikta kao lokacije za izgradnju ovog agroindustrijskog kompleksa i trenutno promet roba u smislu ulaska sirovina i izlaska prehrambenih proizvoda iznosi impresivnih 300 000 tona godišnje, što dovoljno govori o značaju postojanja ovog privrednog subjekta u BiH, kako za prehrambenu industriju tako i za poljoprivredne proizvođače uljarica koji već šestu godinu zaredom imaju zagarantovani otkup i sigurnog poslovnog partnera u ovoj poslovnoj grupaciji.

Vezani članci