Ruski investicijski 'bum' u Hrvatskoj

Vidi originalni članak
... ocijenivši to investicijskim »bumom« koji pokazuje da je turizam jedan od najkonkurentnijih sektora u hrvatskom gospodarstvu.

»Otvaranje tolikog broja hotela i drugih smještajnih objekata u Hrvatskoj ove godine, pogotovo na Jadranu, potvrđuje i da su investitori prepoznali naš cilj za strateškim razvojem turizma. Kontinuirani podaci o većem turističkom prometu i potrošnji turista pokazatelj su investitorima da je Hrvatska atraktivna za ulaganja«, ocjena je ministra turizma Antona Klimana. Poručuje da je »na nama da kvalitetnim usmjeravanjem marketinga, promocije i brendiranja osiguramo da Hrvatska bude još privlačnija«.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među objektima koji se ove godine otvaraju po regijama, počevši od sjevera Jadrana odnosno Istre, iz Ministarstva turizma spominju dovršetak gradnje hotela Amarin u sastavu rovinjske Maistre, koja dodatno ulaže ove godine i u kampove, kompaniju Arenaturist koja ulaže u poboljšanje gotovo svih smještajnih objekata te nedavno otvoren boutique hotel Rivalmare u Novigradu (investicija od 15 milijuna kuna).

Tvrtka Laguna Novigrad (brend Aminess) gradi i Family village, novo 'selo' sa 50 mobilnih kućica, u što ulaže 10 milijuna kuna, a planira i obnovu hotela Maestral, dok Valamar Riviera s više od 80 milijuna kuna u kampu Lanterna kod Poreča jača 'glamping' i drugu ponudu.

U Istri se planira i obnova smještajnih jedinica tvrtke Istraturista (hotela Sipar i kampa Park Umag), kao i obnova autokampa Bijela Uvala, hotela Delfin i Laguna Materada te turističkog naselja Bellevu u sastavu tvrtke Plava laguna.

Kvarner se kao regija također može pohvaliti novim investicijama i objektima, pa tako ruski investitor i poduzeće Man planet ulaže 6 milijuna eura i otvara ponovo hotel Crikvenicu u središtu tog mjesta, dok bi se do kraja lipnja u Novom Vindolskom trebao otvoriti dio marine Muroskva, s ukupno 260 vezova u moru i 200 vezova na suhom, u što je uloženo ukupno oko 8 milijuna eura.

Od investicija i otvaranja hotela na području Šibensko-kninske županije iz Ministarstva izdvajaju gradnju novog objekta u sklopu hotela Olympia u Vodicama, obnovu depadanse hotela Punta, renoviranje aparthotela Say Millenium i hotela Skradinski buk u Skradinu, gdje se gradi i novi aparthotel Bonaca. Šibenska kompanija Solaris potpuno je obnovila hotel Jure, a na otoku Obonjanu se otvara novi koncept ponude i smještaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadarska županija ove će godine također dobiti nekoliko novih smještajnih objekata, također i Splitsko-dalmatinska te Dubrovačko-neretvanska županija. Prema infomacijama Ministarstva turizma, grade se i otvaraju objekti i u kontinentalnom dijelu zemlje.

U Zagrebu je u posljednoj fazi obnove dio kapaciteta hotela Sheraton, planira se obnova dijela hotela Westin, dok se u Zagrebačkoj županiji adaptira hotel Bunčić u Vrbovcu te gradi novi hotel Garden Hill u Velikoj Gorici.

Hina

Vezani članci