O sudbini Aluminija 21. veljače odlučuju dioničari

Bhrt.ba
Vidi originalni članak

Skupština dioničkog društva Aluminij d.d. Mostar bit će održana 21. veljače. Na dnevnom redu Skupštine naći će se izbor radnih tijela (predsjednika i dva povjerioca zapisnika Skupštine) te odluka o zaključenju ugovora o zakupu dijela imovine društva Aluminij d.d. Mostar s društvom M. T. Abraham Group S.A., najavili su iz mostarske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proizvodni pogoni mostarskog Aluminija zaustavljeni su 10. srpnja 2019. nakon što je poduzeće iskopčano s električne mreže zbog nagomilanih dugova.

Početkom rujna od nekadašnjih 900 zaposlenika njih 600 dobilo je otpremnine i rješenja o prestanku radnog odnosa, a do kraja 2019. godine rješenja su dobili i preostali radnici.

Čelnici nekadašnjeg giganta nadaju se da bi se u suradnji s Abraham Groupom proizvodnja u Aluminiju mogla ponovno pokrenuti te dio radnika vratiti na posao.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

Vezani članci