Mostarki Aluminij najavljuje izgradnju termoelektrane

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Čestitavši jubilarnu obljetnicu i poručivši kako postojanost EP HZ HB nije moguća bez "Aluminija", s obzirom na činjenicu da ta dva hercegovačka diva zapravo jamče gospodarsku i novčarsku opstojnost cjelokupne Hercegovine, Bradvica je podsjetio na to da je "Aluminij" najveći potrošač Elektroprivrede HZ HB, saopćeno je iz "Aluminija".

"S obzirom na općepoznate poteškoće s kojima se "Aluminij" sudara u opskrbi električnom energijom, iskoristit ću ovu prigodu i upoznati javnost s podatkom kako "Aluminij" sve svoje snage prioritetno upinje u projekt kojega je postavio za strateški cilj, a to je izgraditi svoju energanu, u svojemu tvorničkom krugu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konkretno, želimo izgraditi termoelektranu, zajedničkim ulaganjem. Za to već imamo gotovu studiju opravdanosti projekta, uskoro ćemo zaokružiti financijski plan izgradnje, a iskreno vjerujemo i nadamo se kako će čelni ljudi EP HZ HB prepoznati u tom projektu i veliki interes svoje elektroprivredne kuće i pokazati zanimanje za zajedničko ulaganje, s čime će biti itekako dobrodošli", kazao je, uz ostalo, direktor Bradvica, poručivši kako će i sama Elektroprivreda HZ HB tek s termoelektranom steći prijeko potrebnu stabilnost.

Fena

Vezani članci