Aluminijevi djelatnici najavili blokadu prometnica

Vidi originalni članak
''Aluminijevi djelatnici izlaze na ulice - blokirat ćemo promet na magistralnom pravcu M17 i paralizirati život u ovom dijelu Federacije, kad je već potpuno jasno da ste vi odlučili paralizirati nas'', stoji u pismu.

''Htjeli ste 44% udjela u vlasništvu Aluminija - Dobili ste ih! Tražili ste obeštećenje bivših djelatnika - evo Aluminij se ugovorno obvezao na to! Tražili ste mjere internih štednji - dobili ste plan uštede 20 milijuna KM u ovoj godini!, Tražili ste smanjenje naših plaća - dobili ste u petak i plan za te rezerve, Tražili ste reviziju svih ugovora - urađena je! Tražili ste ulazak financijske policije - već je skoro tri mjeseca u Aluminiju'', navedeno je u pismu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija upozorava na posljedice pada Aluminija.

''Pad Aluminija povući će ambis ukupne mirovinsko-zdravstvene fondove, školstvo, potrest će banke kod kojih naši radnici imaju višemilijunske dugoročne kredite, krahirat će prerađivači aluminija čiji su vlasnici uglavnom stranci, a na Zavod za zapošljavanje pristići će nova vojska ljudi, nakon čega će Vam se oni nedavni nemiri činiti kao dani blagostanja'', navedeno je između ostalog u pismu u kojem stoji kako ovo nije pitanje Aluminija, nego pitanje Hercegovine i cijele BiH.

Vezani članci