VIDEO  DOBRA PRIČA IZ BIH Učitelj koji je postao senzacija: Pleše, glumi, pjeva - sve za djecu

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Učitelj engleskog jezika Damir Husanović iz Tuzle postao je prava senzacija na internetu zbog načina na koji predaje. On često na društvenim mrežama objavljuje snimke sa sata i zbog načina na koji uči djecu strani jezik postao je viralan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom profilu na Facebooku objavljuje zanimljive video-snimke iz osnovne škole u kojoj je nastavnik, a koji bilježe veliki broj reakcija i izuzetno pozitivnih komentara, prenosi portal Noizz.rs.

Husanović na zabavan način sa mališanima uči engleski jezik. Pjesma, ples, gluma i igra sastavni su dio redovne nastave koja je sve oduševila, a prije svega učenike.

"Kralj si", "Da Bog da svaka škola da ima takve nastavnike koji s ljubavlju rade svoj posao", "Kakva si ti gromada dobrote i ljudskosti, primjer kako se posao s ljubavlju radi", samo su neki od komentara ispod objavljenih videa.

"Postoje ljudi u učionici engleskog jezika koji rade svoj posao bolje nego ja. Mene je, eto, zapalo da ponesem barjak i kažem koju riječ. Neizmjerno sam vam zahvalan na ogromnoj ljubavi i nadrealnoj podršci kojom me obasipate zadnjih nekoliko dana. Moji sati su klasični i mehanički po svim metodičkim standardima.

Ono što ih ponekad učini drugačijim su ljubav, energija i beskrajna empatija prema djeci koja na svojim malenim prsima ponekad nose svu težinu bosanskog života. Naši roditelji su svoje najbolje godine proveli u ratnim lancima, okovani s puškama po promrzlim bosanskim brdima. Mi imamo mehanizme da uz malo drugačije bitke mijenjamo svijet dobrotom", napisao je Husanović na Facebooku.

Vezani članci