Djevojka koja je ubila dečka u Solinu vjerovala da ju je začarala njegova baka

Vidi originalni članak

Ivanu G., djevojku osumnjičenu da je u srijedu kod Solina nožem ubila mladića, splitsko-dalmatinska policija jučer je kazneno prijavila zbog ubojstva. U međuvremenu se pojavljuju sve bizarniji detalji koji su prethodili ubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija 25-godišnju Ivanu tereti da je u srijedu nešto prije 22 sata ubola 33-godišnjeg nevjenčanog supruga Emila G., koji je umro od ozljeda u splitskome KBC-u. Ubojstvo se dogodilo u Svetom Kaji kod Solina u kući u kojoj su 25-godišnjakinja i 33-godišnjak zajedno živjeli. Djevojka je uhićena odmah nakon ubojstva, a jučer poslijepodne je nakon kriminalističkog istraživanja predana pritvorskom nadzorniku.

Zločinu je, po pisanju medija, prethodila svađa, no još uvijek nije jasno o čemu.

U stanu ga 17 cm dugim nožem ubola u prsa pa onda još jednom na ulici, kada je pokušao pobjeći

Kako piše Slobodna Dalmacija, Ivana je u jednom trenutku kuhinjskim nožem, čija je oštrica duljine 17 centimetara, 33-godišnjeg Emila ubola u lijevu stranu prsa presjekavši mu vene i arterije u prsištu. Uzrok njegove smrti najvjerojatnije je iskrvarenje, no detalji će biti poznati nakon provedene obdukcije.

Nakon uboda nesretni je Emil uspio izaći iz kuće i čak prozboriti nešto o tome da ga je ona ubola, a onda je pao na zemlju, uz parkirane automobile. Ivana se nakon što je drugi put ubola Emila, prema pisanju Slobodne, vratila u stan i zaključala vrata pa je policija morala ući silom. U stanu su pronašli zakrvavljeni nož i 25-godišnjakinju koja je obilno krvarila iz rezne rane na desnoj ruci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerovala da ju je začarala baka dečka kojeg je ubila

Ivana se navodno od početka osjećala nelagodno u stanu u kojem je živjela s Emilom te je vjerovala da ju je začarala Emilova baka koja živi u blizini. Zbog toga nije mogla jesti, slabo je spavala i mučile su je noćne more pa ju je obitelj odvela čak i kod svećenika da je ispovjedi i pomogne joj, piše Slobodna Dalmacija.