Zaplijena cigareta u Metkoviću

Vidi originalni članak
Cigarete vrijedne gotovo četvrt milijuna kuna zaplijenila je policija u Metkoviću.
Naime, u srijedu ujutro, oko 6.30 sati u Radićevoj ulici policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Metković u osobnom vozilu "opel zafira" kojim je upravljao 36-godišnjak iz Osijeka, pronašli su veću količinu cigareta.

Radilo se o automobilu njemačkih registracijskih oznaka što je uočeno još dok je van graničnog prijelaza ulazio u Hrvatsku iz BiH. Kad je zaustavljen u njemu je otkrivena veća količina cigareta sa markicama Ministarstva financija Crne Gore. Zbog toga se odmah posumnjalo da je u pitanju krijumčarena roba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačno je pretragom što je obavljena sa sudskim nalogom i potvrđeno da se u vozilu nalazi 891 šteka cigareta vrijedno oko 240.000 kuna. Pretragom su u vozilu pronađene i dvije registarske pločice Bosne i Hercegovine.

- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su cigarete bile namijenjene ilegalnom tržištu Republike Hrvatske, te da je osumnjičeni s ciljem lakšeg tranzitiranja kroz Republiku Hrvatsku s vozila kojim se koristio skinuo originalne tablice Bosne i Hercegovine i stavio nepripadajuće njemačke registracijske oznake, objašnjeno je iz policije koja je protiv 36-godišnjaka podnijela prijave zbog izbjegavanje carinskog nadzora i krivotvorenje isprava. Zbog nezakonitog prelaska državne granice prekršajno sankcioniran.

Hina

Vezani članci