Zamjenik šefa mostarske kaznionice završio u zatvoru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...Miroslava Bema, te prvi visokopozicionirani zatvorski službenik u BiH koji je osuđen zbog primanja mita, javio se na izdržavanje kazne u KPZ Orašje, prenosi pogled.ba.

Presudom Općinskog suda u Mostaru, koja je izrečena još 22. studenog, Kraljević je proglašen krivim za počinjeno kazneno djelo zloporabe službenog položaja ili ovlasti, primanja dara i protuzakonitog posredovanja, i osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od tri godine i devet mjeseci zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored zatvorske kazne, Sud je naložio da se od osuđenika oduzmu svi primljeni darovi (umjetnička slika, dijelovi za automobil...), te 2000 maraka, 1300 eura i 2000 hrvatskih kuna, premda je vrijednost imovine koju je Kraljević proteklih godina iznudio od zatvorenika neusporedivo veća.

Korumpiranom je zatvorskom službeniku Kraljeviću, jednako tako, zabranjeno da nakon izlaska iz zatvora u naredne tri godine bude imenovan na bilo koju dužnost u tijelima zakonodavne, izvršne i sudske vlasti, odnosno, da radi u državnoj službi.

U obrazloženju presude predsjedatelja Sudskog vijeća, sudac Marin Zadrić je istaknuo kako je Ivan Kraljević iskazao pohlepu, upornost i bezobzirnost da je zatvorenike ucjenjivao služeći se za njih važnim osobnim i obiteljskim trenucima.

Vezani članci