Uhićeno 19 dilera, zaplijenjeni droga, oružje i mine

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Pretražili su njihove kuće i našli veće količine narkotika, a kod nekih je nađeno i oružje te minsko-eksplozivna sredstva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Piše: I.H. / Dnevni list

U utorak su se na ispitivanju nalazili Željko Ninković, Boško Šupić i Maja Mrkajić koji su uhićeni u Trebinju te Goran Svorcan i njegova djevojka koji su privedeni u Bileći. Istražitelji su ispitivali i ostale uhićene, među kojima je bila jedna osoba iz Stoca, kao i šestero ljudi iz Gackog. Pored Svorcana i njegove djevojke u Bileći je uhićeno još petero ljudi. Dvoje dilera je uhićeno u Istočnom Sarajevu, a za dvije osobe se jučer još tragalo. Kako je rečeno na konferenciji za novinare koja je jučer održana u Trebinju, policija je već sedam mjeseci pratila skupinu koja je preprodavala skunk. Goran Zubac, načelnik trebinjskog Centra javne sigurnosti, rekao je da je policija počela s pripremama akcije još u studenom prošle godine. U ponedjeljak navečer se krenulo s uhićenjima. Zubac je dodao da je policija ranije od ove skupine oduzela više od 36 kilograma skunka, određenu količinu naoružanja, dva vozila i predmete koji će poslužiti kao dokazi u kaznenom postupku. 

Akcija je izvedena pod kodnim nazivom “Hercegovina”, a proveli su je pripadnici MUP-a Republike Srpske, pod nadzorom tužitelja Specijalnog tužiteljstva RS-a. Svi uhićeni se dovode u vezu s raspačavanjem opojnih droga i organiziranim kriminalom, rekao je Zubac. Policija je u posljednja dva dana pretražila 40 lokacija. Navodno je 31 osoba sudjelovala u preprodavanju droge. Za danas je najavljena još jedna konferencija za novinare na kojoj bi trebali biti prezentirani detaljniji rezultati akcije.

Vezani članci