Uhićeno 14 dilera u Mostaru

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Akcija je usmjerena na otkrivanje osoba osumnjičenih za međunarodno krijumčarenje opojnih droga. Kako navode iz Tužiteljstva BiH uhićeno je ukupno 14 osoba i izvršeni pretresi na 14 lokacija u više gradova na području Hercegovine, piše slobodna dalmacija.

U akciji sudjeluju i službenici Granične policije BiH, MUP-a RS, CJB Trebinje i MUP-a HNK. Ova akcija usmjerena je na otkrivanje i kazneno procesuiranje osoba osumnjičenih za prekogranično krijumčarenje opojnih droga sa područja Crne Gore, preko južnog dijela BiH, prema Hrvatskoj.

U akciji je ostvarena dobra i koordinirana suradnja i sa policijskim i pravosudnim tijelima Crne Gore i Hrvatske. Uhićene osobe Tužiteljstvo BiH sumnjiči za krijumčarenje više od 150 kg opojne droge „skunk“, čija cijena na ilegalnom narko tržištu na području Hrvatske iznosi više od 150.000 eura, a na ilegalnom tržištu zemalja Zapadne Europe više od 600.000 eura.

Svi osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predani postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH, koji će nakon ispitivanja osumnjičenih odlučiti o poduzimanju daljnjih aktivnosti u svezi prijedloga za određivanje pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

slobodna dalmacija

Vezani članci