Uhićeni krijumčari ljudima

Vidi originalni članak
Bujska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 34-godišnji hrvatski državljanin, 19-godišnji srbijanski državljanin i 23-godišnja srbijanska državljanka počinili kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj.

Naime, 19. kolovoza oko 17 sati, policijski službenici su na lokalnoj cesti Sv. Lucija - granični prijelaz Lucija, zatekli prazno kombi vozilo Renault, osječke registarske oznake i osobni automobil, vinkovačke registarske oznake, u kojem su se nalazili 34-godišnjak i 23-godišnjakinja. Nešto kasnije, u šumi kod mjesta Dižijoti, pronađen je 19-godišnji vozač i 14 državljana Afganistana, šest muškaraca, pet žena i troje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je 34-godišnjak na području Srbije angažiran da za nekoliko tisuća eura pomogne državljanima Afganistana da nezakonito prijeđu iz Srbije u Hrvatsku, a da ih potom preveze preko Hrvatske i omogući im izlazak iz zemlje.

S tim ciljem, 34-godišnjak je povezao u zajedničko djelovanje 23-godišnjakinju i 19-godišnjaka te im obećao novac.

Sukladno dogovoru, 19-godišnjak je s vodičem u noći s 18. na 19. kolovoza nezakonito kroz šumu preveo državljane Afganistana u Hrvatsku, gdje su ih u blizini mjesta Soljani, općina Vrbanja, susreli 34-godišnjak i 23-godišnjakinja. Osumnjičeni su potom strance smjestili u kombi vozilo te su se svi zajedno uputili prema Bujama i državnoj granici sa Slovenijom, no u nezakonitom prelasku ganice spriječila ih je bujska policija.

Radi nezakonitog ulaska i boravka u Hrvatsko, odnosno počinjenja prekršaja iz Zakona o strancima, državljanima Afganistana izdana su rješenja u protjerivanju, dok su osumnjičeni 34-godišnjak, 19-godišnjak i 23-godišnjakinja uz kaznenu prijavu privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske 20. kolovoza u večernjim satima, navodi policija.

Hina

Vezani članci