U sudaru dvaju biciklista žena teško ozlijeđena

Vidi originalni članak
Biciklirala je nogostupom i prelazila cestu preko "zebre", a da nije propustila sva vozila. U prednji kotač njezina bicikla udario je drugi biciklist koji je s kružnog toka skretao u Srijemsku ulicu. Vozačica je pala i teško se ozlijedila.

Policija apelira na bicikliste, čija je sezona upravo počela, da se pridržavaju prometnih propisa. Gdje god je ima, moraju se voziti biciklističkom stazom, a ne nogostupom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nužno je da poštuju svjetla na semaforu i ne voze u zabranjenom smjeru, kao ni pod utjecajem alkohola - ističu u PU osječko-baranjskoj. Noću obavezno moraju upaliti svjetla i nositi reflektirajući prsluk. Voze li preko "zebre", prijeti im kazna od 500 kuna.

Jedan je biciklist lani poginuo, 17 ih je teško, a 35 lakše ozlijeđeno na osječkim cestama lani, u 64 prometne nesreće. Počinili su i ukupno 2185 prometnih prekršaja. Crne brojke već se bilježe i u ovoj godini. Poginula je jedna osoba, četiri su teško, a tri lakše ozlijeđene u ukupno osam nesreća. Evidentiran je 331 prekršaj biciklista.

vecernji list

Vezani članci