U Stocu napadnut novinar Dnevnog lista

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Novinar i urednik Crne kronike Dnevnog lista Nevres Dedić napadnut je jutros u Stocu prilikom obavljanja svog profesionalnog zadatka. Dedić je pratio policijske aktivnosti u okviru akcije "Taksa" koja je provedena jutros u Hercegovini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom fotografiranja akcije pretresa trgovačke radnje "Tea" u Stocu, vlasnik ovoga objekta prvo je verbalno prijetio našem novinaru, a zatim i fizički nasrnuo na njega. Za sad, još uvijek neidentificirani muškarac, uhvatio je kolegu Dedića za vrat i počeo ga daviti. Pri tom mu je zadao i udarac nogom. Dedić se velikim naporima uspio istrgnuti iz ruku napadača, a tada je reagirala i policija.

Napad je prijavljen u MUP Hercegovačko-neretvanske županije od kojeg očekujemo brzu reakciju u identificiranju i kažnjavanju napadača.

Oštro osuđujemo napad na novinara naše kuće koji je samo profesionalno obavljao svoj radni zadatak pri tome ni u čemu ne kršeći profesionalne novinarske standarde.

Također, treba podsjetiti da ovo nije prvi put da se napada na novinare Dnevnog lista, a da profesionalne udruge, ali i policija, nisu adekvatno reagirale. 


Vezani članci