U Drinovcima pronađen rasadnik indijske konoplje

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

...držanje oružja ili eksplozivnih tvari, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, istražitelji PU Grude došli su do saznanja da N. G. planira zasaditi plantažu indijske konoplje te da uzgaja njezine sadnice. Zbog toga su pripadnici PU Grude i Odsjeka za droge MUP-a Županije Zapadnohercegovačke u suradnji s pripadnicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i okućnice koje koristi N. G. iz Drinovaca.

Tom prilikom u blizini obiteljske kuće pronađen je rasadnik u kome su se nalazile trideset i dvije posude sa sadnicama indijske konoplje. Također, u obiteljskoj kući pronađena je automatska puška s pripadajućim okvirom i dvadeset i šest metaka kao i poluautomatska malokalibarska puška s pripadajućim okvirom te pet metaka.

Nakon toga N. G. (43) je lišen slobode i u tijeku je kriminalistička obrada, a po završetku kriminalističke obrade PU Grude podnijet će Županijskom tužiteljstvu izviješće protiv njega zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, priopćeno je iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije.

fena

Vezani članci