Trebinje : U vozilu Hitne pomoći krijumčarili torbe s drogom

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Načelnik Centra javne sigurnosti Trebinje Goran Zubac rekao je na jučerašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare da je droga pronađena u dvije sportske torbe koje su u mjestu Fojnica, kako se pretpostavlja, izbačene iz vozila Hitne pomoći iz Trebinja.

Izbacili torbe iz auta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vozač je uhićen, a jučer je priveden na saslušanje u zgradu Okružnog tužiteljstva u Trebinju. Jučer je uhićen i njegov kolega Jovan Andrić (24) koji se sumnjiči da je povezan s prijevozom droge. Policajci su najprije u Gacku oko 6.30 sati ujutro uhvatili Andrića dok se vozio u svom Peugeotu, a tri sata kasnije su na cesti između Gacka i Nevesinja zaustavili kombi Hitne pomoći koji je vozio Nemanja Skočo. U kombiju nisu pronašli drogu, ali je policijski pas obučen za otkrivanje narkotika namirisao da se droga nedavno nalazila u vozilu. "Nakon toga, policijski službenici policijskih postaja Nevesinje i Gacko izvršili su pretres užeg pojasa i pretragu magistralne ceste iz dva smjera, Gacko - Čemerno i Gacko- Nevesinje, gdje su u mjestu Fojnica pronašli dvije sportske torbe u kojima se nalazilo oko 28 pakiranja droge skunk", rekao je jučer načelnik Zubac.

Ravnatelj zatečen

Ravnatelj trebinjskog Doma zdravlja liječnik Dragan Kovač jučer je bio zatečen viješću o uhićenju Skoče i Andrića jer su vrijedili za vrijedne radnike. "Šokiran sam! Doslovno sam šokiran!", rekao je on. Kovač je dodao da je Nemanja Skočo trebao odvesti vozilo Hitne pomoći na servis u jednu autokuću u Mostaru. "Iz autokuće su mi ranije rekli da će me nazvati kad nabave dijelove za vozilo, pa sam stoga potpisao putni nalog, a Skočo je trebao odvesti vozilo u Mostar", rekao je ravnatelj Doma Zdravlja. "Ne znam što je Andrić radio s njim, on je na svoju ruku krenuo s Skočom jer tada nije bio na dužnosti", naveo je Kovač. Ravnatelj je ispričao da su dvojica mladića već tri godine radila kao vozači Hitne pomoći u Trebinju, napomenuvši da nikad nije imao primjedbi na njihov rad. Kovač sumnja da su se Andrić i Skočo ranije bavili prijevozom droge na ovaj način. "Spomenuto vozilo se koristi za hitne intervencije, oni ga ne mogu koristiti za privatne potrebe, nikad nisu sami u vozilu, uvijek je tu bar jedna medicinska sestra", kazao je on dodavši kako je ovo prvi put u godinu dana da navedeno sanitetsko vozilo napušta šire područje Trebinja.

Piše: I. Herceg / dnevni-list.ba

Vezani članci