Tajanstvena smrt studentice: Ni obdukcija nije riješila misteriju

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...pokušati utvrditi usljed čega je preminula ova djevojka, čije je tijelo nađeno u nedjelju u njenoj kući u sarajevskom naselju Bjelave.

"Nakon urađene obdukcije nema još jasnog uzroka smrti, te su uzeti uzorci tjelesne tekućine i tkiva, te poslati na mikrobiološku i toksikološku analizu", rekao je za "Oslobođenje" patolog Nermin Sarajlić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obdukcijom je također otklonjena sumnja da je 21-godišnjakinja preminula usljed srčanog ili moždanog udara.

"Oslobođenje" podsjeća, 21-godišnjakinja je u petak navečer izašla u grad, a potom se sa prijateljicom dogovorila da se još malo druže u Irminoj kući, jer je uskoro trebala krenuti u Beč, gdje je namjeravala nastaviti školovanje.

Što se desilo nakon što je Irmina prijateljica izašla iz stana, nije poznato. U nedjelju, nakon što su njeni poznanici i obitelj sa policijom provalili u kuću, pronašli su je pored kauča. Na stolu su stajali čaše i slatkiši, a 21-godišnjakinja je, kako se moglo vidjeti, povratila...

Irma je živjela sa majkom i sestrom, dok je njen otac glumac Haris Aljević zvani Gigo radio za neku stranu firmu i privremeno boravio u Azerbejdžanu. Četiri dana prije Irmine smrti njena majka i sestra otišle su u posjetu Harisu u Azerbejdžan.

Vezani članci