Stravično: Dijete preminulo nakon fizičkog zlostavljanja

Vidi originalni članak
...su lišili slobode i predali u nadležnost Kantonalnom tužiteljstvu osobu V.S. zbog sumnje da je počinila kazneno djelo nasilje u obitelji, tokom kojeg je došlo do teškog ozlijeđivanja djeteta rođenog 2012. godine.

Dijete je usljed nanošenja teških tjelesnih ozlijeda preminulo u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prvoj policijskoj prijavi od Službe hitne medicinske pomoći u Kaknju, u utorak je u pratnji osoba V.S. i S.N., dovezeno dijete s ozlijedama, koje je navodno zadobilo prilikom pada na betonsku podlogu u dvorištu kuće.

Dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva ZDK-a izdao je naredbu da policijski službenici utvrde činjenice i okolnosti pod kojim je došlo do ozlijeđivanja djeteta, a pregledom spornog dvorišta nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mjesto pada, niti su kroz obavljene razgovore utvrđeni svjedoci događaja.

U srijedu, 5. studenog, dežurna služba Policijske stanice Kakanj je obaviještena od medicinskog osoblja Kantonalne bolnice Zenica da je dijete S.A. preminulo usljed zadobijenih ozlijeda, a dežurni kantonalni tužitelj je naložio obdukciju radi utvrđivanja vrste i načina nastanka ozlijeda koje su uzrokovale smrtnu posljedicu.

U prosekturi Kantonalne bolnice Zenica izvršena je obdukcija tijela smrtno stradalog djeteta kojom je utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, uzrokovanoj subduralnim krvarenjem.

Nakon izvršene obdukcije i drugih poduzetih mjera došlo se do operativnih podataka da konstatirane ozlijede nisu posljedica pada nego mogućeg fizičkog zlostavljanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski timovi su, u skladu s uputama i nalozima dežurnog tužitelja, poduzeli mjere i radnje na rješavanju i dokumentiranju izvršenog krivičnog djela, nakon kojih su u Kaknju lišene slobode dvije osobe.

Istražne radnje u ovom slučaju su u tijeku.

Fena

Vezani članci