Strava u BiH: Djevojku su oteli, izboli nožem, bacili s litice i otišli pijančevati

Vidi originalni članak
Ubrzo nakon toga Arnelu su oteli i iživljavali se nad njom.

Arnelin bivši dečko Avdija Selimović (26) s prijateljem i vršnjakom iz Sokoca Murizom Brkićem dogovorio je njezinu otmicu i likvidaciju. Te subote presreo ju je na putu kući i zamolio da razgovaraju. Auto je parkirala nedaleko od kuće i sjela u njegovu Jettu. Brkića su pokupili 400 metara dalje, a nakon kratke vožnje ubojice su djevojku počele udarati šakama .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgubila je svijest te su je odvezli u pravcu Olovskih Luka. Istražiteljima su ispričali da su je izboli nožem u vrat, potom primili za ruke i noge i bacili u ponor dubok oko 200 metara . Iz njenog crnog kaputa s kapuljačom koji je ostao visjeti na grani uzeli su sav novac te ga trošili u kafićima kako bi si stvorili alibi.

Policija je Arnelino truplo pronašla tek u srijedu u 13 sati u koritu rječice Stupančice između Olova i Olovskih Luka.
U ta četiri dana od njenog nestanka, zabrinuti prijatelji podijelili su vijest o nestanku i zamolili sve koji imaju bilo kakvu informaciju da se jave.

- Ne mogu pričati o tome, postoji policija i neka ona to rješava. Svjestan sam svega, jedan mi je čovjek rekao: ‘Arnelu su ubili i bacili, ali ne mogu govoriti o tome - rekao je Arnelin brat Alen Đogić, rukom brišući suze.

Prema pričanju poznanika, jezivo ubojstvo dogodilo se zbog ljubomore, i to samo zato što se njen bivši dečko nije mogao pomiriti s prekidom. Prije no što je otkrila počinitelje zvjerskog zločina koji je zgrozio BiH, policija je pronašla Arnelin mobitel u kojem su bile prijeteće poruke koje joj je slao bivši dečko. Zahvaljujući tome, povezali su ga s jednim osumnjičenim za nestanak djevojke, a upravo je to bilo presudno da obojica monstruma priznaju da su mučili i ubili Arnelu.

- Arnela i Selimović u posljednje su vrijeme imali puno trzavica u vezi, te su je okončali . Ona mu je, navodno, u subotu poslala poruku da se nađu u Olovu. On je od nje često izvlačio novac, te je Arnela i tu noć sa sobom imala dosta novca, i to oko 1000 KM, kojim je najvjerojatnije planirala platiti registraciju automobila - ispričali su potreseni poznanici mladog para.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kući Arnele Đogić - jauci, tuga i plač. Članovi najuže obitelji teško se nose s boli nakon vijesti o okolnostima nestanka i ubojstva miljenice.

- Bila je zlato od djevojke . Ona i taj nesretnik bili su oko godinu dana u vezi. Mladić je po prirodi bio nasilan pa je njezinu ocu i prije prijetio . U svojoj zloći zapalio mu je sijeno i stroj za baliranje, za što je bio osuđen - ispripovijedao je jedan od susjeda ističući da je bila vrlo vrijedna i poslušna djevojka.
Ubojicama djevojke sud je odredio pritvor od 30 dana

Policija je u četvrtak pretresla kuću Muriza Brkića. Pronašli su dijelove garderobe i još neke predmete koji potrkepljuju Arnelino ubojstvo. Županijski sud u Zenici prihvatio je prijedlog tužiteljstva i ubojicama odredio jednomjesečni pritvor .

 

Za Arnelom su tri dana intenzivno tragali timovi specijalne jedinice MUP-a Zeničko-dobojskoga kantona, alpinisti i ronioci. Arnelin bivši dečko Avdija Selimović na glasu je kao nasilan i konfliktan čovjek.

24sata.hr

Vezani članci