Strava i užas u Karlovcu: Tri učenika Šumarske škole kolegu silovali nogom od stolice?

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Dječak iz okolice Karlovca je pritom navodno ozlijeđen i oporavlja se u bolnici, a trojica nasilnika izbačena su iz škole, navodi KAportal.hr.

Glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić potvrdila je da su iz spomenute škole u petak zaprimili prijavu protiv trojice maloljetnika zbog sumnje na nasilničko ponašanje, no detalje nije mogla iznostiti jer je istraga u tijeku, kao i zbog toga jer su akteri maloljetne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog događaja je održana hitna sjednica Školskog vijeća na kojoj je i odlučeno da se stvar preda u ruke policije, a nasilnici udalje iz škole. Ipak, ravnatelj škole Robert Erdeljac kaže kako je slučaj prenapuhan.

- Stvar nije takva kakvom se prikazuje. Slučaj nije bezazlen, ali nije niti takav kako izgleda. Poduzeli smo sve mjere, prijavili slučaj policiji u Karlovcu i Centru za socijalnu skrb, a djeca su udaljena iz škole i neće pohađati nastavu sve dok se ne utvrde sve okolnosti - rekao je ravnatelj Šumarsko-drvodjeljske škole Robert Erdeljac, dodajući kako nije bila riječ o seksualnom zlostavljanju već "samo" o zlostavljanju.

O detaljima događaja će ravnatelj Erdeljac javnost izvjestiti na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Mnogi su se u Karlovcu prisjetili slučaja iz devedesetih godina, kada je u Učeničkom domu jedan učenik Šumarske škole, inače Vrbovčanin, silovan nogom od stolice, a od posljedica zlostavljanja je preminuo.

Takav način zlostavljnja bio je svojevrsna inicijacija učenika - stanovnika Učeničkog doma kojih je bilo iz svih djelova Hrvatske s obzirom da jedino Karlovac ima Šumarsku školu.

Vezani članci