Srbin divljao po autoputu u Hrvatskoj i izazvao težak udes

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
U nesreći je teško ozlijeđen petogodišnji dječak, a 49-godišnja žena zadobila je lakše ozljede. Ozlijeđen je i dječak u dobi od devet godina, ali težina njegovih ozljeda još nije poznata.

Svo troje su državljani Srbije. Zadržani su u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvu pomoć pružilo Milanovićevo osiguranje

Prvu pomoć unesrećenima su, kako doznaje Index, pružili djelatnici osiguranja premijera Zorana Milanovića.

Ljudi iz MUP-ove Uprave za posebne poslove sigurnosti su, naime, do unesrećenih prvi stigli jer su upravo u tom trenutku bili na putu prema Srebrenici, gdje će Milanović u srijedu sudjelovati na obilježavanju 17. godišnjice genocida.

Djelatnici Milanovićevog osiguranja zaustavili su se na mjestu nesreće, pružili prvu pomoć ozlijeđenima i pozvali Hitnu pomoć.

Zabio se u markere koji su označavali radove na cesti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreću je skrivio 52-godišnji državljanin Srbije koji se zabio u prometni znak i nekoliko markera koji su označavali radove na cesti. Srbin je vozio automobil marke Chrysler švicarskih registracija, a nesreću je skrivio zbog neprilagođene brzine.

Nakon sudara automobil se zanio i udario u središnju odbojnu ogradu koju je probio i prešao na suprotnu prometnu traku, gdje se nakon prevrtanja i okretanja zaustavio. Dio odbačene ograde pao je na prednji dio automobila Škoda kojim je upravljala 23-godišnjakinja iz Srbije, a koja se zatim zabila u ogradu koja je pala na cestu.

Protiv 52-godišnjaka koji je izazvao sudar bit će podnesena kaznena prijava.

Između 13:10 i 13:45 sati promet sjevernom trakom u smjeru zapada bio je zatvoren, da bi se kasnije odvijao zaustavnom trakom uz nadzor prometnih policajaca.

Index.hr

Vezani članci