SIPA razbija lanac krijumčarenja ljudi na području BiH i Srbije

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U nastavku operativne akcije kodnog maziva 'Kajak', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su (18.8.) u Bratuncu lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo iz članka 189a. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organiziranje grupe ili udruženja za krijumčarenje migranata'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navedene aktivnosti provode se po nalozima Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u suradnji sa Policijskim centrom Jugoistočne Europe (SELEC), Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, Službom za poslove sa strancima i MUP-om Republike Srpske.

Operativna akcija 'Kajak' predstavlja nastavak koordiniranih aktivnosti koje se provode u suradnji sa policijskim službenicima Službe za borbu protiv organiziranog kriminaliteta MUP-a Republike Srbije, usmjerenih na razbijanje organiziranih kriminalnih grupa koje djeluju na području Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a organizirane su radi krijumčarenja migranata iz Republike Srbije u Bosnu i Hercegovinu i dalje prema zemljama Europske unije, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Vezani članci