‘Sarajevska mafija ubila je mog muža i onda ga zazidala’

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Otkrivanje njihovih leševa uslijedilo je nakon uhićenja Zijada Turkovića zvanog Ziki, sarajevskog kriminalca kojeg lokalne vlasti terete za niz ubojstava i pljački na području BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadnji vidio Tolića

Specijalne snage MUP-a F BiH Turkovića i četvoricu pripadnika njegove bande uhitile su u ponedjeljak zbog povezanosti s pljačkom 2,5 milijuna konvertibilnih maraka u zračnoj Luci Sarajevo te s ubojstvima najmanje četiri osobe među kojima su i hrvatski državljani Marijo Tolić Tola i Verner Ajdari. Tolić i Ajdari proglašeni su nestalima u ožujku ove godine, nakon što su iz Pule doputovali u Sarajevo. Hrvatska policija njihov je nestanak povezivala s obračunima u narkopodzemlju nakon policijske operacije Balkanski ratnik.

Tolić i Ajdari navodno su bili suradnici nekih kriminalnih klanova u BiH i Srbiji, a surađivali su i sa Zijadom Turkovićem.

Kako doznajemo, Turkovića je prokazao zaštićeni svjedok federalne policije tvrdeći da je žrtve likvidirao u “navlakuši”, a potom ih zazidao u temelje zgrade u okolici Sarajeva. Turkovića se sumnjiči da je organizirao i ubojstva Mithata Mekića i Marije Salas Kortes, kolumbijske državljanke. U Sarajevo je, na poziv SIPA-e, otputovala i supruga Marija Tolića Tole, Jasmina Tolić.

- Zijad Turković je bio vrlo blizak mom suprugu i zadnji je s njim razgovarao. Nakon što je moj suprug proglašen nestalim, razgovarala sam s policijom BiH i potražila neke suprugove poznanike u Sarajevu i Zenici. Riječ je o Mariju Sovi i Zijadu Turkoviću. Sova mi je odgovorio da ne zna što je s Marijem i Ardarijem. ‘Ako su ih i roknuli, valjda ih nisu mučili’, rekao je cinično. Zika mi je rekao da ga nije vidio ni čuo petnaest dana - rekla je Jasmina Tolić za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obračun narkopodzemlja

Jasmina Tolić smatra da njezin suprug nije sudjelovao u krijumčarenju droge, ali da je žrtva obračuna unutar balkanskog narkopodzemlja. Zijada Turkovića sumnjiči se da je izvršavao naručena ubojstva zbog čega su ga prozvali Čistač, a Marijo Sova koji je u travnju uhićen u Zagrebu povezuje se s ubojstvom Cvetka Simića čiji je leš pronađen u jarunskom jezeru.

izvor: jutarnji list

Vezani članci