SARAJEVO Član ureda visokog predstavnika motociklom ozlijedio dvije djevojčice, ali neće odgovarati za to

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U nesreći koja se dogodila 12. studenog u Sarajevu, u kojoj su ozlijeđene dvije maloljetnice, sudjelovao je vozač Marcus Morgner, njemački državljanin koji ih je udario motociklom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova informacija potvrđena je za 'Dnevni avaz'. Kako piše portal 'Istraga', riječ je o o uposleniku OHR-a. 

"Dana 12.11.2022. godine u 18:30 sati na kolniku raskrižja ulica Zagrebačka – Terezija – Most Suade i Olge, područje općine Centar Sarajevo, dogodila se prometna nesreća. Tada je došlo do udara i obaranja na kolnik maloljetnog pješaka rođena 2007. godine i maljoljetnog pješaka rođena 2006. godine iz Sarajeva, od strane motocikla marke Kawasaki, kojim je upravljao vlasnik-vozač M.M. (1970.) iz Njemačke. 

Ozlijeđenim osobama liječnička pomoć je ukazana na KUM UKC Sarajevo, nakon čega su upućene na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, gdje je maljoljetna djevojčica rođena 2007. godine zadržana na daljnjem liječenju, a maljoljetna djevojčica rođena 2006. godine je nakon ukazane liječničke pomći upućena na kućno liječenje. 

O događaju je obaviješten dežurni Županijski tužitelj Županijskog tužiteljstva Sarajevske županije (SŽ), a očevid na mjestu događaja su obavili službenici Uprave policije MUP-a SŽ. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju navedene prometne nezgode", rečeno je ranije iz MUP-a SŽ.

Kako je za 'Dnevni avaz' potvrdila glasnogovornik Tužiteljstva SŽ Azra Bavčić, njemački diplomata Marcus Morgner koji je u ulici Terezije motociklom udario dvije maloljetnice, neće biti procesuiran u BiH. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On se pozvao na imunitet i neće biti kazneno gonjen u Bosni i Hercegovini", kazala je Bavčić za 'Dnevni avaz'. Ovaj diplomata, za kojeg portal Istraga.ba navodi da je uposlenik OHR-a, mogao bi u našoj zemlji eventualno kazneno odgovarati ukoliko mu Njemačka ukine imunitet.

Vezani članci