RS: Najviše samoubojstava izvršile starije osobe

Vidi originalni članak
Podaci entitetske policije pokazuju da je suicid izvršilo 169 muškaraca i 58 žena. Kada su u pitanju načini izvršenja, 119 osoba je samoubojstvo izvršilo vješanjem, 54 vatrenim oružjem, 15 bombom, 16 utapanjem...

Život su sebi oduzele i dvije maloljetne osobe, 20 je imalo od 18 do 30 godina starosti, a od 30 do 50 godina starosti je 36 samoubojica. Ukupan broj samoubojstava u prošloj godini za šest je manji nego 2012. godine. Motive i razloge zbog čega ljudi podižu ruku na sebe često nije moguće precizno i pouzdano utvrditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na osnovu pokazatelja do kojih se dolazi obradom takvih slučajeva i praćenjem ove pojave, osnovni motivi su teška bolest i psihičko stanje (duševno bolesne osobe), strah od samoće, siromaštvo, loš socijalni status i neizvjesnost budućnosti, neplaćeni dugovi, neuzvraćena ljubav, alkoholizmom i drugo.

Za maloljetne osobe koje se odlučuju na ovakav korak, motivi se svode na nerazumijevanje i sukobe sa roditeljima, nesređene odnose u obitelji, neuspjeh u školi i slično.

U svakom pojedinačnom slučaju policija izlazi na očevide i vrši provjere utvrđivanja uzroka i okolnosti u kojima je nastupila smrt, elemenata koji bi ukazivali na eventualno nasilnu smrt ili postojanje kaznenog djela.

Fena

Vezani članci