Protiv pripadnika OS BiH podignuta optužnica, uhvaćen sa 5 kg droge

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Okružno javno tužiteljstvo u Istočnom Sarajevu nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Nemanje T. (28) zbog kaznenog djela 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama' iz članka 207. stav 1. Kaznenog zakona RS, a koju je potvrdio Osnovni sud u Sokocu, priopćeno je iz Okružnog javnog tužiteljstva Istočno Sarajevo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optužnicom se Nemanji T. stavlja na teret da je dana 16. lipnja 2022. godine na području općine Pale u mjestu Ljubogošta u putničkom Fiat Stilo, sive boje, na zadnjem sjedištu vozila radi dalje prodaje neovlašteno držao i prevozio u pet PVC paketa bruto mase i to količine 1.040 grama, 1.035 grama, 1.035 grama, 1.035 grama, 1.030 grama sa sadržajem opojne droge Cannabis sativa L.

U optužnici se navodi da je drogu nabavio od njemu poznatih osoba, iako je znao da se radi o opojnoj supstanci za čiju nabavku i držanje nema odobrenje nadležnog organa, jer se ista nalazi na listi opojnih droga i prekursora navedenih u Rješenju o utvrđivanju opojnih droga i prekursora ('Službeni glasnik' RS, broj 37/04 i 78/04 ), a čije je držanje i promet zabranjen i ograničen Zakonom o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga ('Službeni glasnik BiH', broj 8/06 ).

Nemanja T. je pripadnik Oružanih snaga BiH, a policija je uhitila i Slobodana S. sa Sokoca za kojeg se sumnja da mu je prodao drogu, a koji je od ranije poznat policiji, piše 'Dnevni avaz'.

Oružane snage BiH su zbog ovoga pokrenule i disciplinski postupak protiv Nemanje T. nakon što je uhićen.

Vezani članci