Pronađeno tijelo u Savi kod Brčkog, sumnja se kako je riječ o ubijenom Zajćireviću

Vidi originalni članak

U rijeci Savi na području Brčko distrikta pronađeno je beživotno tijelo muškarca, a pretpostavlja se da je riječ o Edinu Zejćiroviću iz Čelića koji je brutalno ubijen prije nekoliko dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama do kojih je došao portal Klix.ba, beživotno tijelo muškarca čiji se identitet utvrđuje pronađeno je danas u poslijepodnevnim satima u mjestu Vučilovac koje se nalazi na području Brčko distrikta.

Izvor blizak istrazi za Klix.ba je kazao da se pretpostavlja da je riječ o Edinu Zejćiroviću koji je 17. studenog ove godine kidnapiran, zatim brutalno pretučen i na kraju bačen u rijeku Savu.

Tri osobe osumnjičene za kidnapovanje, a zatim i svirepo ubojstvo Zejćirovića već su uhićene, a riječ je o 40-godišnjem S.H., 22-godišnjem S.D. i 26-godišnjem N.H. koji su nastanjeni u Brčkom.

Njima je već određen jednomjesečni pritvor, a prema službenoj informaciji iz brčanskog tužiteljstva, oni su osumnjičeni da su 17. studenog u Brčkom oteli, a potom na svirep način i ubili Edina Zejćirovića iz Čelića.

Istražitelji iz Brčkog trenutno utvrđuju identitet pronađene osobe u rijeci Savi.