Pretučen zastupnik 'Boljitka' braće Lijanović

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Glasnogovornica MUP-a Zeničko-dobojske županije Aldina Ahmić potvrdila je kako je Ivanković prijavio napad te kako je obavljen očevid.

Napadači su Ivankovića sačekali u mraku ispred ulaza zgrade u kojoj živi, prebacili mu jaknu preko glave i potom ga oborili na tlo i udarali nogama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam Ivanković nije želio komentirati ovaj napad, no mediji navode kako je moguće da je pozadina politička i da je napad povezan s ishodom prošlotjednog glasovanja za zastupnike u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz Zeničko-dobojske županije. Na čudan način tada je tajnim glasovanjem za hrvatskog zastupnika u Domu naroda federalnog parlamenta umjesto kandidata NSRzB izabran kandidat HDZ BiH, iako ta stranka ima manje zastupnika u županijskoj skupštini.

Prema ishodu glasovanja, jedan od zastupnika NSRzB zapravo je zaokružio ime kandidata protivničke stranke, a time je ujedno zakomplicirao uspostavu vladajuće većine kakvu su u zakonodavnim tijelima Federacije biH planirale Socijaldemokratska partija BiH (SDP), Stranka demokratske akcije (SDA), Hrvatska stranka prava (HSP) i NSRzB.

Za uspostavu vlasti u tom entitetu koalicija četiri stranke mora osigurati barem trećinu zastupničkih mjesta u klubu hrvatskih zastupnika u Domu naroda, jer bi time onemogućila HDZ BiH i HDZ 1990. da primjenom veta blokiraju donošenje zakona.

Pri konstituiranju hrvatskog kluba u Domu naroda ključno je bilo upravo mjesto koje je u konačnici dobio kandidat HDZ BiH Ivo Tadić a ne kandidat NSRzB Igor Matanović.

S obzirom na Matanovićevu kandidaturu, pretpostavlja se kako je glas kandidatu HDZ BiH dao ili napadnuti Ivanković ili njegov stranački kolega Toni Pendić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoro Ivanković vlasnik je auto-škole u Zenici i prije izbora za zastupnika NSRzB u skupštini Zeničko-dobojske županije nije bio politički angažiran.

(PortalOko)

Vezani članci