PRETRESI NA NEKOLIKO LOKACIJA Traži se pokretna i nepokretna imovina, novac i druge stvari velikih 'zvijerki'

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policija Sarajevske županije od jutros provodi akciju kodnog naziva 'Bumerang', a provode se pretresi na više lokacija s ciljem pronalaska predmeta koji potiču iz kaznenih djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz MUP-a Sarajevske županije navedeno je da akcija ima za cilj pronalazak skupocjenih vozila, nekretnina, novca i drugih pokretnih i nepokretnih stvari veće materijalne vrijednosti koji potiču iz kaznenih djela za koja se terete Admir A. koji je nedavno uhićen po nalogu državnog Tužiteljstva i Adnan M. koji je trenutno u bijegu.

Osumnjičeni Admir A. je pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Organizirani kriminal' u vezi sa kaznenim djelom 'Neovlašteni promet opojnim drogama', 'Pranjem novca', te kazneno djelo 'Nasilničko ponašanje' i 'Nanošenje teških ozljeda', piše Klix.

"U okviru istražnih aktivnosti prikupljene su informacije i dokazi da je osumnjičeni, djelujući kao organizator međunarodne organizirane grupe, duže vrijeme vršio kaznena djela organiziranog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim međunarodnim prometom velikih količina opojnih droga 'kokain', 'speed' i 'marihuana' sa područja zemlja EU, zapadnog Balkana, kao i prekooceanskih zemalja, te nakon organiziranog i izvršenog krijumčarenja opojnu drogu skladištio i za veće ugovorene novčane iznose prodavao na ilegalnom narko-tržištu te na navedeni način stjecao protupravnu imovinsku korist u velikim iznosima", naveli su iz Tužiteljstva BiH.

Pored Admira A. i Adnana M., akcijom je obuhvaćen i Fahrudin G., zaposlen kao službenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH, a ranije zaposlenik SIPA-e BiH. I njemu je određen pritvor.

Fahrudin G. je pod istragom i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i primanje dara ili drugih oblika koristi, od više osoba iz kriminogenih struktura, sa kojima je održavao aktivnu komunikaciju korištenjem Sky aplikacije, kao i dogovarao dostavljanje kriminogenim osobama različitih informacija sa oznakom tajnosti iz operacija policijskih agencija, za novčane naknade u iznosima do 1.000 eura.

Vezani članci