Presječen dotok speesa u ZHŽ

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Droga i oružje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zajedničku akciju njegova uhićenja krenuli su pripadnici Odjela za droge i prometne policije Policijske postaje Ljubuški. Miličević je u subotu zaustavljen u vozilu Škoda Octavia te je kod njega prilikom pretresa pronađeno 13 smotuljaka od aluminijske folije u kojima se nalazila droga speed ukupne težine oko 10 grama te oko 10 grama marihuane.

Miličević je odmah na licu mjesta uhićen i proveden u službene prostorije radi vršenja kriminalističke obrade. Za to vrijeme pripadnici Odjela za droge i Odjela kriminalističke policije ishodili su od suda nalog za pretres obiteljske kuće i prostorija koje koristi Miličević.

U tu svrhu je, kako smo doznali u MUP-u bio angažiran i pas tragač. Istražitelji su prilikom pretresa pronašli još 20 grama marihuane, jednu lovačku pušku, poluautomatsku pušku te streljivo, za što Miličević nije imao odobrenje nadležnog tijela. Također, u dijelu koje koristi Marijev otac, istražitelji su pronašli dvije puške i izvjesnu količinu vojnog streljiva.

Prioritetan problem

O cjelokupnoj akciji i njezinim rezultatima obavješteno je i nadležno županijsko tužiteljstvo te dežurni tužitelj koji će odlučiti o daljnjim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, kada je u pitanju droga na području Zapadnohercegovačke županije, ovo je trideseta akcija Odjela za droge MUP-a i svaka je dala određene rezultate. Marko Banožić, načelnik Odjela za droge MUP-a, potvrdio je kako je ova zadnja posebno značajna jer je presječen konstantni dotok droge speed na područje ZHŽ-a.

''Osim marihuane, speed je najrašireniji među konzumentima droge na području ove županije. MUP je u svim dosadašnjim akcijama pokazao i dokazao da mu je prioritet borba protiv zloupotrebe droge i na čelu s komesarom Zoranom Galićem MUP će nastaviti borbu protiv ovoga vida kriminala'', poručio je Marko Banožić, a piše današnji Dnevni list.

Vezani članci