Prava istina o smrti bebe: Zlonamjernici izmislili da je beba umrla od temperaturnog šoka

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
...da je njena unučica imala urođene probleme s disanjem.

Ona ističe da je beba zbog toga od rođenja bila pod specijalnim liječničkim tretmanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazića dodaje da su prije nekoliko dana roditelji djevojčice Elvir i Ajda Šahić doputovali iz Švedske u BiH na godišnji odmor.

"Namjeravali su da provedu nekoliko dana u Konjicu, odakle je suprug moje kćeri, a potom su drugi dio odmora željeli provesti kod nas, u Čaplju", rekla je Kazić.

Prema njenim riječima, neposredno po dolasku u Konjic djevojčici je pozlilo.

"Teško je disala i najvjerovatnije su tegobe bile uzrokovane promjenom klimatskih uvjeta, pošto su u Švedskoj trenutno mnogo niže temperature nego kod nas, ao vlažnosti zraka da se ne govori", ispričala je Kazić.

Ona je dodala da je u jednom trenutku djevojčici ponestalo zraka i da su je roditelji odvezli u Dom zdravlja u Konjicu, odakle je hitno upućena u bolnicu u Mostaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazić je rekla da je dijete preminulo tijekom puta, ističući da obitelj ima velike primjedbe na liječnički tretman koji je pružen bebi.

"Mislim da optužbe o tome da je dijete preminulo od temperaturnog šoka navodno zbog klime u automobilu ne stoje. Te priče su izmislili zlonamjernici. Roditelji su posebnu pažnju vodili kod odabira automobila kojeg će iznajmiti za putovanje u BiH, upravo zbog činjenice da je dijete imalo dišne ​​probleme ", rekla je Kazić.

Prema njenim riječima, roditelji nisu željeli da obdukcija bude obavljena u BiH.

U Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar kažu da ih nitko nije obavijestio da je beba trebala iz Konjica bude transportirana u mostarsku bolnicu.

"Sve o tom slučaju znamo samo na temelju natpisa iz medija", naveli su iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Nezavisne novine

Vezani članci