Policijski službenici koji su napravili propust bit će rigorozno sankcionirani

Vidi originalni članak
Sefić je, podsjećamo, osumnjičen da je vozeći velikom brzinom Golfom u utorak u centru Sarajeva u ulici Zmaja od Bosne, usmrtio studentice Selmu Agić i Editu Malkoč.

- Informacija je proslijeđena svim organizacionim postrojbama GPBiH. Granična policija BiH je 11. listopada ove godine oko 9.30 sati nakon provjera u bazama podataka, usmeno informirala MUP Sarajevske županije da je S.S. 11. listopada 2016. u 6.36 sati izašao iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Uvac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na usmeni zahtjev nadležnih iz Tužiteljstva Sarajevske županije, Granična policija BiH dostavila je ovu informaciju nadležnom organu u 13.30 sati. Na pismeni zahtjev MUP-a Sarajevske županije, informacija je u pismenoj formi dostavljena u 16.45 sati.

Granična policija BiH 11. listopada ove godine pokrenula je interne i druge postupke u cilju provjere postupanja svih policijskih službenika uključenih u obavljanje graničnih provjera Sefića i zaduženih za prijenos informacija i naredbi u vezi sa Sefićem.

Protiv svih policijskih službenika za koje bude utvrđeno da su načinili propuste u obavljanju službene dužnosti, bit će pokrenuti stegovni i drugi postupci i bit će rigorozno sankcionirani o čemu ćemo javnost informirati, navodi se u priopćenju.

Županijsko tužiteljstvo Sarajevo, kako prenosi Fena, provodi sve neophodne mjere i radnje radi što skorijeg privođenja pravdi Sefića.

Rad na ovom predmetu se nastavlja, a što, između ostalog, podrazumijeva i upućivanje prijedloga za određivanje mjere pritvora i raspisivanje tjeralice, budući da je osumnjičeni u bijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema dosada raspoloživim podacima, osumnjičeni Sefić je nakon udesa pobjegao iz Bosne i Hercegovine u Srbiju, a radi se o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti prometa i javnog reda i mira.

U okviru potrage za osumnjičenim je policija, u međuvremenu, na području općine Novo Sarajevo (Grbavička ulica) pronašla automobil koji je on koristio.

Vezani članci