Policijske snage iz Hrvatske i BiH provode akciju "Hit": Do sada uhićeno 12 osoba

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Akcija je usmjerena na suzbijanje nelegalne proizvodnje i prometa opojnih droga, a istovremeno se aktivnosti provode i na teritoriji Hrvatske od strane USKOK-a i MUP-a Hrvatske, priopćeno je iz MUP-a RS.

“Na području RS i FBiH obavljaju se pretresi na 20 lokacija i u fazi obrade je više od 12 osoba. Pripadnici CJS Banja Luka u suradnji s pripadnicima Uprave kriminalističke policije u tijeku 2009. godine započeli su aktivnosti na pripremanju i prikupljanju informacija o osobama koja su dilerima opojne droge heroin i skank osiguravali uličnu prodaju na području koje operativno pokriva banjalučka policija. Istovremeno, aktivnosti su počeli i pripadnici MUP-a Hrvatske koji su radili na identifikaciji dobavljača droga u više gradova u Hrvatskoj”, priopćeno je iz MUP-a RS.

Federalna uprava policije također je pokrenula aktivnosti na lociranju i hvatanju osoba koje se dovode u vezu s ovim slučajem.

Prema istom izvoru, u akciji, osim MUP-a RS, sudjeluju županijska tužiteljstva (Tuzla, Sarajevo, Unsko-sanski kanton), Tužiteljstvo Brčko Distrikta, policija Brčko Distrikta, županijski MUP-ovi i Federalna uprava policije.

Akcija "Hit" započela je još početkom 2010. godine, a do sada je zaplijenjeno 3 kilograma heroina, više kilograma skanka, preko 90 stabljika indijske konoplje, 160 tableta ekstazija, preko 2,5 kilograma eksploziva, više od 9.000 maraka, veća količina oružja i streljiva i više pakiranja medicinske droge, podsjeća sarajevski Dnevni avaz.

U Banja Luci pretres je jutros obavljen u stambenom objektu u ulici Bulevar Desanke Maksimović, samo pedesetak metara od zgrade MUP-a RS.

Banjalučka policija je na ovoj lokaciji zaplijenila određenu količinu dokaznog materijala koji se dovodi u vezu s krivičnim djelom nedozvoljene proizvodnje i prometa opojnih droga i uhićena je jedna osoba.

Vezani članci