Policija u Stocu pronašla oružje i stroj za prepravku oružja

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijski službenici Federalne uprave policije su danas provodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti pod nadzorom Županijskog tužiteljstva HNŽ-a, lišili slobode jednu osobu iz Stoca inicijala A.Š. (1980.) koja se sumnjiči za izvršenje kaznenog djela nedozvoljenog držanje oružja ili eksplozivne materije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog Suda u Čapljini izvršen je pretres stambenih prostorija na području općine Stolac koje koristi osumnjičeni A.Š., kojom prilikom su pronađena i oduzeta tri gasna pištolja, dva bojeva pištolja, veća količina municije različitog kalibra, dijelovi od oružja (udarne igle, cijevi i dr.), stroj koji je korišten za mehaničku prepravku naoružanja, te drugi predmeti koji potiču ili se mogu dovesti u vezu sa predmetnim kaznenim djelom, a koji će biti korišteni kao dokaz u kaznenom postupku.

Naime, lišeni slobode A.Š. se sumnjiči da je tijekom 2020. godine u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi vršio nabavku i prepravku oružja, radi daljnjee pretprodaje trećim osobama s područja Bosne i Hercegovine. 

Osoba lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu, te će biti u zakonskom roku predana na daljnju nadležnost Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Značajnu podršku prilikom ovo istrage pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija Bosne i Hercegovine, dok su asistenciju prilikom današnjih aktivnosti pružili policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova HNŽ-a", stoji u priopćenju FUP-a.

Vezani članci