POKUŠAJ UBOJSTVA U KONJICU Sin iza rešetaka, otac pušten da se brani sa slobode

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

U Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije još nisu stavili točku na istragu u slučaju koji vode u suradnji s Policijskom upravom Konjic u predmetu protiv Armina Variščića (34) i njegovog oca Ademira (64), za koje postoji osnovana sumnja da su kao supočinitelji počinili kazneno djelo "Ubojstvo u pokušaju", kao i izazivanje opće opasnosti, javlja Avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bojazan da će dovršiti krivično djelo

Kako je jučer rečeno za Avaz, prvoosumnjičenom A. V. (Armin, op. a.) je rješenjem Županijskog suda u Mostaru, a prema prijedlogu Tužiteljstva HNŽ, produžen pritvor za još dva mjeseca, koji može trajati najduže do 4. listopada iz razloga jer postoji bojazan i naročite okolnosti da će počiniti kazneno djelo za koje je osumnjičen ili ga dovršiti.

On je, također, osumnjičen i za neovlaštenu nabavku, držanje oružja, a njegov otac je, pak, pušten da se brani sa slobode.

"Rad na predmetu se i dalje nastavlja s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela", kazali su iz Tužiteljstva HNŽ.

Podsjetimo, Variščići su 4. jula u 23.40 sati u ulici Kolonija u Konjicu, ispred ulaza u zgradu “Pivnice”, pucnjima iz pištolja te udarcima metalnom palicom i držalicom od sjekire Hamedu Lukomirku (51) nanijeli ozljede opasne po život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podvrgnut operativnom zahvatu

Oštećeni Lukomirak je usljed pucnjeva iz pištolja zadobio pet prostrelnih rana u predjelu obje natkoljenice i lijevoj potkoljenici te dvije rane na desnoj ruci, dok su mu metalnim i drvenim predmetima nanijeli ozljede na čelu i licu.

On je odmah po prijemu u Sveučilišnu kliničku bolnicu (SKB) Mostar podvrgnut operativnom zahvatu, a skoro mjesec je bio hospitaliziran, nakon čega je otpušten na kućno liječenje.

Vezani članci