POGRANIČNO PODRUČJE Iranac u BiH poticao strance na krijumčarenje i prebacivanje migranata u Hrvatsku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske su, u suradnji s policijskim službenicima Postaje granične policije Trilj, proveli kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim državljaninom Irana zbog utvrđene sumnje da je poticao više osoba na počinjenje kaznenog djela 'Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tijekom posljednjih nekoliko mjeseci su službenici Postaje granične policije Trilj, postupajući na suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, proveli kriminalistička istraživanja nad ukupno šest muškaraca i jednom ženom zatečenima u prevoženju migranata koji su iz BiH ušli u Hrvatsku. 

Protiv njih su ranije podnijete kaznene prijave, dok je daljnje kriminalističko istraživanje Službe organiziranog kriminaliteta i Postaje granične policije Trilj bilo usmjereno na otkrivanje osobe koja ih je poticala da preuzimaju strane državljane u svoja taksi vozila i da ih, u zajedničkom dogovoru, prevoze za novčani iznos.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 33-godišnji državljanin Irana, s ciljem ostvarenja protupravne imovinske koristi, putem aplikacije dogovarao i angažirao prethodno spomenute osobe kako bi na nezakonit način prevozile strane državljane preko teritorija Republike Hrvatske.

Dovršetkom istraživanja, provedenog zbog utvrđene osnovane sumnje u poticanje više osoba na počinjenje spomenutog kaznenog djela iz čl. 326. Kaznenog zakona 'Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma', osumnjičeni 33-godišnji državljanin Irana je jučer, 23. lipnja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko - dalmatinske.

Vezani članci