Paravinja tvrdi da nije ubio srpsku novinarku

Hercegovina.info
Vidi originalni članak
Paravinja, koji se, između ostalog dovodi u vezu sa smrću novinarke Vujasinović 1994. godine, tijekom današnjeg saslušanja govorio je o svojim susretima s njom koji su se dogodili otprilike godinu ili dvije prije njene smrti.

Branko Baica, odvjetnik Parvinje, rekao je da njegov klijent nije konkretno poznavao Vujasinovićevu, da se s njom susreo samo dva puta, a da su u kontakt došli preko Paravinjinog rođaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje novinara je li Paravinjin rođak možda povezan sa smrću srpske novinarke, Baica je odgovorio odrično, navodeći da je i on stradao nedugo nakon Vujasinovićeve, te da njegov klijent misli da je i on ubijen.

Baica je rekao da bi o povezanosti te dvije smrti mogle odgovoriti institucije Srbije, te dodao da ne zna hoće li današnje saslušanje Paravinje pomoći srpskoj policiji u rasvjetljavanju slučaja ubojstva Vujasinovićeve.

Paravinja, kako je rekao njegov odvjetnik, nije spominjao ni jedno ime iz srpskog podzemlja.

Današnje ispitivanje Paravinje u Šibeniku trajalo je tri sata, a saslušanju nisu nazočili predstavnici srpske policije. Saslušanje je tražila srpska policija, što su dozvolili nadležni organi u BiH.

Pred Županijskim sudom u Šibeniku Paravinju, koji je u Hrvatskoj osumnjičen za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić, danas nisu smjeli ispitivati o tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paravinja je u BiH osuđen na dvije godine i deset mjeseci zatvora zbog pokušaja silovanja. U Hrvatsku je privremeno izručen zbog ispitivanja u vezi s nestankom Bilićeve, a i Srbija ga traži zbog silovanja i pokušaja silovanja.

Vezani članci